Historiek

Historiek van het nationaal Preminiementoernooi

Naar aanleiding van zijn 'koninklijk' bestaan, organiseerde HO in 1988 zijn 1ste Nationaal Preminiementoernooi voor 12 ploegen. Ondertussen is het tornooi gegroeid van 12 naar 24 ploegen, waarvan 22 uit de drie hoogste nationale afdelingen : Anderlecht, Racing Genk, Club Brugge, ... zijn regelmatige deelnemers. De 2 overige waren sinds lang een selectie van BRAVO (Brabantse Voetbalschool) en natuurlijk HO Bierbeek.

Ook de grotere buurtploegen (OH Leuven, KVK Tienen, ....) spelen graag op ons tornooi, vermits het enige gelegenheid is om tegen de nationalers aan het werk te gaan.

Het tornooi is ondertussen ook uitgegroeid tot een nationaal event, waaraan een heel pak medewerkers hun steun geven. Sinds een aantal jaar is er ook een eendaags voortornooi waar de regionale ploegen elkaar partij geven voor een plaatsje op de hoofdtabel.

De laatste jaren hadden we minder deelnemers uit eerste afdeling wegens kalenderconflicten. Vanaf 2005 werd deze trend opnieuw omgebogen en we verheugen ons ook in 2006 op verschillende deelnemers van eerste klasse.

Spelers die op ons tornooi actief waren :
° Walter Bassegio
° Vincent Kompany
° Jonathan Butera
 This site is created by <d-signs>. Copyrights 2005-2006